موتور برق یکی از تجهیزاتی بوده که در اکثر صنایع و کارگاه ها کاربرد دارد. در ادامه به انواع و ویژگی های مهم موتور برق بنزینی می پردازیم.
تعریف موتور برق
یکی از تجهیزات پرکاربرد در انواع صنایع که برای تولید انرژی الکتریکی ۲۲۰ ولت استفاده می شود، موتور برق نام دارد. این دستگاه با استفاده از انرژی مکانیکی و سوخت بنزین کار کرده و باعث تولید نیروی برق می شود. لازم به ذکر است که برخی از موتور های برق با استفاده از گازوئیل و گاز شهری نیز کار کرده و تولید برق می نمایند. در ادامه می خواهیم به عملکرد دقیق تر موتور برق بنزینی و همچنین انواع آن بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
انتخاب نوع موتور برق بر حسب نیاز
موتور برق های بنزینی به حالت تک فاز ساخته شده و توان کمتری نسبت به سایر مدل ها دارند. این دستگاه ها حداکثر دارای توان ۶ کیلو وات هستند. موتورهای بنزینی کم صدا تر ساخته شده که در محیط های شهری در صورت نبود برق شهری استفاده شود. از موتورهای بنزینی به عنوان موتورهای برقی کوچک نیز یاد می شود.
موتور های دیزلی یا گازوئیلی
اما موتور های دیزلی یا گازوئیلی برای تولید برق از انرژی گازوئیل استفاده شده و بسیار قدرتمند تر از نوع بنزینی آن است. موتور برق دیزلی یا گازوئیلی در دو حالت تک فاز و سه فاز ارائه شده و فروخته می شود.
موتور های گازسوز
نوع سوم موتور های گازسوز بوده که برای تولید برق از انرژی گاز طبیعی استفاده می کند. با اتصال موتور برق به گاز شهری می توانید از این دستگاه استفاده نمایید. از این نوع دستگاه در بیمارستان ها و کارگاه ها تولید برق آسانسور ساختمان ها استفاده می شود. صدای و آلودگی کمتر از خصوصیات این دستگاه بود و عمر بالاتری نسبت به نوع گازوئیلی و بنزینی دارد.
اجزای اصلی موتور برق
موتور برق بنزینی بسیار ساده طراحی شده و به آسانی می توان در صورت خرابی دستگاه را تعمیر و استفاده نمایید. قلب تپنده دستگاه، موتور آن بوده که وظیفه تبدیل انرژی مکانیکی از طریق سوخت های مختلف را به انرژی الکتریکی دارد. هرچه موتور بزرگتر باشد، توان انرژی تولیدی بیشتر خواهد بود. همچنین دستگاه موتور برق دارا قسمت های مختلفی مانند، تنظیم کننده ولتاژ، آلترناتور، ساسات، شیر روغن، شیر تخلیه،پ روغن، فن خنک کننده، باک سوخت، لرزه گیر، کلید پاور، فیلتر هوا، سنسور اخطار اتمام روغن و باک بنزین است. همچنین چهارچوب یا فریم اصلی موتور از قسمت های مختلف دستگاه است.
موارد مهم در زمان خرید موتور برق بنزینی
در ز مان خرید موتور برق بنزینی باید به چند مورد مانند توان مصرفی، ژنراتور قابل حمل توجه کرد. در اینجا به بررسی این مورد می پردازیم. با ما همراه باشید.
توجه به توان مصرفی
حتما قبل از خرید، نوع کاربری خود را مشخص کرده و موتوری را خریداری نمایید که مناسب کار و فعالیت شما باشد. توان کلی دستگاه مشخص بوده و می توانید در زمان خرید از فروشنده سوال نمایید. اگر برای تجهیزات ضروری منزل مانند یخچال استفاده می نمایید، از دستگاه هاب کوچک تر با توان کمتر خریداری نمایید. اگر موارد مصرفی شما بالا است، از موتور های قدرتمندی خریداری نمایید.
به عنوان مثال در کارگاه های تولیدی و نجاری هرچه توان تولیدی دستگاه بالا باشد، تجهیزات بیشتری را می توانید استفاده نمایید.
ژنراتور قابل حمل
حتماً به جنس دستگاه توجه نمایید. موتور برق بنزینی به همراه لرزشگیر ارائه می شود؛ که صدای کمتری به نسبت سایر دستگاه ها تولید نماید. همچنین قاب دستگاه می تواند در برابر باد و باران شدید محافظت نماید که از جنس استیل گالوانیزه است.
ژنراتورها حرارت بسیار بالایی تولید می کنند. برای خنک سازی دستگاه از فن رادیاتور استفاده می شود. سنسور های دمای دستگاه در زمان گرم شدن بیش از حد به صورت خودکار خاموش می شود. قابل حمل بودن دستگاه ها نیز یکی از مزیت های آن بود و بهتر است در زمان خرید به نوع روشن شدن دستگاه که بصورت استارتی یا هندلی، دقت نمایید.
خروجی دستگاه
موتورهای برق بنزینی دارای دو یا چهار خروجی بوده که برای اینکه فشار بیش از حدی وارد دستگاه نشود، از دو خروجی آن استفاده می شود. اگر کاربرد بیشتری دارید، دستگاه های چهار خروجی استفاده نمایید. در زمان روشن کردن نکات ایمنی و کاربردی دستگاه را رعایت کرده و دستگاهی مناسب با سطح کاربری خود خریداری نمایید. با توجه به اینکه دستگاه ها گازهای سمی منتشر می نماید در فضاهای باز استفاده نمایید و از قرار دادن آن در محیط های بسته خودداری کنید.
کلام آخر
بحث امروز ما در مورد ویژگی های مهم موتور برق بنزینی بود. برای مشاهده و خرید موتور برق بنزینی به سایت ابزار آنلاین مراجعه نمایید.
مطالب مرتبط: